Inför Loreto

Fick just ett mail från en av ledarna som ska med till Loreto med schemat inför veckan. Det ser verkligen, verkligen helt underbart ut!! Åh vad jag önskar att det blir en boost för mig, det skulle verkligen vara bra timing! 
Under veckan blir det bön, workshops, samtalsgrupper, studiebesök, sol och bad. Tror det kommer passa mig alldeles utmärkt! Det blir ju inte direkt sämre av att det ska vara sol precis hela veckan (ca 0mm nederbörd :P ) och 28-32 grader. :D 
Ska börja packa nu. GAAAAH vad jag LÄNGTAR!! :D
 

En tur till Borås

Hejsan hoppsan! 
Idag har jag varit med pappis och lillbrorsan på Borås Djurpark. Visst, man kan tycka att vi borde växt ur det för längesen, men vi hade en toppendag! Så härligt att strosa runt i solen och titta på alla söta djur. Rätt livliga var de också, speciellt ungarna! Pappa tog lite foton med sin mobil, ska se om jag kan lägga upp några typ imorgon. :) 
 
Suttit och tittat på Sverige - Sydafrikamatchen en stund, men orkar inte hålla mig vaken... När jag gick stod det iaf 3-0 till oss :P GO SWEDEN!! <3
 
Hah, allmänt barnsligt inlägg känner jag... Jaja, så är det ibland ;) <3
Nattis!

Hemma med mammis

Hemma med min kära mor, killarna är iväg och tränar. Sitter och fixar inför resan samtidigt som jag lyssnar på falsksången på Allsång på Skansen. Chattar lite, chillar lite. Har tyvärr fått magkatarr och stör mig på det, menmen, det är väl smällar man får ta när man springer runt och stressar fastän man är ledig.. :P 
Var med mamma på Allum en snabbis. Hittade ett linne och en oversize t-shirt på H&M, perfekt inför resan! Tycker så mycket om att shoppa när det är rea överallt, plötsligt har man faktiskt råd att köpa saker :P Inte lätt att vara fattig student! 
 
Måste avslutningsvis säga att jag älskar känslan av nyrakade ben. Det liksom, vet inte, höjer stämningen när man sitter ihopkurad i soffan på kvällen! 

At night I fly

Såg färdigt dokumentären "At night I fly". Fick mig en tankeställare. Den var faktiskt bra (bättre ju mer jag tänker på den) trots att den stundtals kändes seg och tråkig när jag såg den. Jag fascineras av människors livsöden, vill veta hur alla har det och få en inblick i deras liv, så kanske är det därför sådana filmer passar mig. 
Varit på banken, på apoteket samt fixat solglasögon. Nu jobbar jag på att få lite ordning på min resa samt lyssnar på soundtrack till olika disney-filmer. Älska :P 
 

Be prepared!

Det drar ihop sig. Snart lämnar jag Sverige för en vecka i Loreto, Italien. Mohah, jag kommer se ut som en KRÄFTA  när jag kommer hem igen... Dumt att det knappt varit sol här hemma den här sommaren, då bränner man sig ju så galet lätt! 
Idag ska jag se färdigt en film/dokumentärfilm jag började på igår samt ta en tur till apoteket för att köpa solskyddskräm. Därefter måste jag leta efter nya solglasögon då jag tappat bort mina, och därefter ta en tur till banken för att fixa lite saker. 
För er som inte vet var Loreto ligger lägger jag in en liten kartbild!
 
 

Landsväg!

Har idag överlevt min första tur på landsväg, samt start i backe! Hah, lite efter ligger jag väl i utvecklingen, men har inte kört så mycket heller.. Och dessutom; bättre sent än aldrig! 
Nu har jag just kommit hem efter en liten kvällpromenad med pappa. Mys!
Är fortfarande alldeles svettig och hög på adrenalin efter övningskörningen, så nu väntar duschen. 
Kram på er!

Ingentingattgöradag

Nä, kanske är rubriken inte sann. Jag har saker att göra, men ändå känns dagen sådär seg och långtråkig. Jag behöver städa mitt bombnedskslag till rum, ska laga mat och övningsköra. Så visst, en del småpyssel finns. 
Jag har väldigt ont i alla muskler idag, varför vet jag inte riktigt, men det är ingen trevlig känsla iaf. Tröstar mig med att lyssna på musik, titta på film och snegla på mina färgglada tår :) 
 

Utöya

Ikväll sänder jag alla mina varma tankar till de efterlevande, överlevande och omkomna vars liv rördes av tragedin i Utöya.
Kraft, Styrka och Kärlek till er från en tjej i Sverige som önskar att hon kunde göra mer för er än ett inlägg på sin blogg.

http://www.youtube.com/watch?v=xTxlaIFSwXU

Namnsdag!

Imorse väcktes jag av följande sång:
 
"Är det en vanlig dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Maddis egen dag! Hurra, hurra, hurra! Hurra, hurra, hurra!"
 
Blev så glad och förvånad! Vi firar alltid namnsdagar här hemma, men jag hade helt glömt att min är idag. Frukost på sängen, litet paket från mormor och tur till Allum blir det idag. Riktigt mys!
 
 
Fast, jag måste säga att en dag i en hoppborg som ovanstående hade varit enormt kul (förutsatt att man fick ta med sig familj och vänner)... x) Lite barnslig är man allt fortfarade :P
 
 

La vita e Bella

Dålig aktivitet här på bloggen känner jag... Lite sommarlov på alla håll och kanter i mitt liv känner jag :P 

Idag har jag varit med mammis på Quarterhästens Dag och sett massvis med fina små hästar :) Så roligt! Fick prova rida en sväng på ett litet sto, och JISSES vad svårt! Inte alls som dressyren... Tänker att man säkert lär sig fort, men handen rakt upp när man ska svänga??? I don't get it... x) Hah, hon som instruerade mig sa att det syns att jag ridit dressyr tidigare, men jag vet inte om det var en komplimang eller det motsatta...! 
Därefter drog vi in till Borås och Nelly.com Outlet! Aldrig varit där, men helt värt! Mestadels klänningar och skor (myyyycket fin/festklänningar), men hittade ett sött litet linne, ett par jeans och en klänning. :) Happyface!
 
Såg igår filmen "La vita e Bella" (eng: Life is Beautiful). Den handlar om en liten familj som lever i Italien under 2:a världskriget, och som deporteras till ett koncentrationsläger... Så vacker. Så tragisk. Så gripande och stark. Tycker verkligen den var fantastisk <3 Visar hur en enda människa kan sprida ljus, oavsett hur mörk situationen är. Att alla märks. Alla alla spelar roll. 
Tänkte inte skriva så mycket mer, finns säkert långa recensioner om den på nätet, men jag rekommenderar er att SE den istället för att läsa om den!! 
 
Ikväll väntar lugn och ro samt kvällsfodring i stallet. 
Lots of love! <3
 
 
 

16jul 2012

Fyra år och två dagar fick vi. 14jul 2008 - 16jul 2012. Du och jag Diesel. Alltid. 
Nu bor min lillponny/lillhjärta/ mitt allt utanför Kalmar. Där går han och betar under äppelträden tillsammans med en alldeles egen New Forest-flicka. Han är lycklig, och det gör mig glad, även om jag saknar honom så mycket att det gör ont.
 
Den 15jul var Jossan med mig i stallet och tog massa fina bilder på mig och Diesel! Tusentusentusen tack <3 Lägger upp bilder här snart, men orkar inte ikväll x)
 
Idag har jag varit med pappa och lillebror på Universeum samt på Maritima Muséet. Trevligt! Fint väder fick vi också. Nu sitter vi och tittar på någon random film på TV. 
 
Hoppas ni har det fint ;)
 
 
 
 
 
 

Tokponny!

Just hemkommen efter en fotosession i skogen med min busponny! Bilder kommer så fort jag fått dem ;) Diesel var superpigg och jättehungrig, vilket resulterade i att de flesta korten blev på en Diesel som hoppade upp och ner, slängde med huvudet eller hade munnen full med gräs... Min lilla fotograf (Josefine Ilenius, räddaren i nöden!!! <3) lovade iaf att hon fått ett par finfina bilder :) 
 
Nu bär det av till stallet igen (hahah, ja, var bara hemma och vände... Tvungen att byta kläder!) för ett litet ridpass och massa fix. 
 
Stay Awesome! <3
 
 

Never Alone

Vaknade självmant vid 07.30, galet med tanke på att jag ändå höll igång igårkväll.. x) 
Nu väntar en heldag i stallet med fix, ridning och mys. Blir nog bra, och det känns faktiskt rätt mysigt. 
Dagens låt är en jag hittade igår kväll innan jag somnade: Never alone med Lady Antebellum. Tycker den är helt underbar, mysig och väldigt.. Ja... Bra helt enkelt. Jag blir aldrig så kär i en låt som jag blir i ballader :P 
 

Favoritkväll med favorittjejerna!!

Nyss hemkommen från en superduper kväll med mina fina tjejer! Tycker så mycket om er! 
Gott vin, god mat, suverän tårta och helt fantastiskt sällskap gjorde helt enkelt denna kväll till en av mina absoluta favoriter. Jag mår bra ikväll, och jag njuter i fulla drag. Är här och nu, men ändå kvar på "kalaset". Gah, längtar tillbaka!!
 
Är mer sugen på att dra ut på krogen än att lägga mig och sova, men eftersom jag har en helspäckad morgondag får krogen vänta till förmån (eller motsats, vet ej) för kudden. 
 
Godnatt och dröm sött! <3

Ledsen för dålig bloggning

Tjo!
Här är det bloggtorka, det händer lite stora grejer i mitt liv just nu! Bra saker (eg 1 sak.... Men den är så stor att den förtjänar pluralform!), men än så länge är det helt inofficiellt. Först på sön em kan jag eventuellt berätta vad det är och hur det blir!

Haha, ni kanske inte ska förvänta er ngt stort, för kanske är det inte det, men det kommer göra att mitt liv blir annorlunda.

That's all for now. Förbereder mig för en tur till stallet och därefter en kväll med stalltjejerna! <3

Take Care!

After Ride


Provridning i förmiddags. Gick nog fint faktiskt! Ponnyn var mjuk och fin, skötte sig tiptop! 

Det är (återigen) en mycket trött Madde som sitter här och skriver. Inte för att jag har något annat att göra egentligen, det är sommarlov och jag är LEDIG. Vilar, ser på film, sover, vaknar, somnar igen... Jaja. Jag antar att om man är konstant trött, så kanske man faktiskt behöver sova..? :)
 
 
(Lösning på rebusen: Sofakingfantastick <3 )

What a girl wants :)

Hej hallå, alla läsare som överlevt min "bara prata hästar"-tid. Tänkte lägga upp lite bilder på skor jag förälskat mig i... Skoälskare ända in i själen!
Håll till godo :)
 

Tar det piano


Just hemkommen efter en långpromenad med min bästaste promenadkompis :) <3 Mycket mysigt, men också galet varmt! Är nu inne och vilar mig eftersom jag blev lite väl varm och trött av vår tur!
 
Spelade lite piano på fm. Hittade noter till ett par klassiska stycken som jag inte spelat på mycket länge, men fingrarna mindes så det gick fint! Försökte mig på lite sång, men jag har ingen sångdag idag så jag lade ner det. 
 
Hah, känner mig lite osammanhängande, tror jag har lite värmeslag.. :P 
 
Sommakram!

Trött morgon!

Var ute och morgonfodrade 07.45, och nu är det redan dags för stallet igen... Ska skruva upp gallret (skyddar fönstret) och krubban samt måla det sista. Tänker att om jag är riktigt snabb så hinner jag kanske sova lite innan eftermiddagspromenaden. Är så grymt trött!! 

Lots of love

 

Målardag

Äntligen lugn och ro! Har varit i stallet nästan hela dagen idag. Målade boxen (japp, nästan klar nu, bara lite kvar), flyttade ponnyn mellan hagarna, hoppade Diesel (gick SUPER idag!!) och miljötränade honom. Helt slut i kropp och själ. 
Tänkte lägga mig tidigt (typ snart) ikväll, då morgondagen blir en ytterst intensiv dag. Ska morgonfodra, måla klart, promenera med en vän, rida dressyr och till sist kvällfodra. 
 
Såg idag filmen "Veronika decides to die". Den var rätt jobbig att se, men faktiskt riktigt tänkvärd och bra. Tycker mer och mer om den ju mer jag tänker på den! 
 
Nej, nu somnar jag snart x) Godnatt sötnötter, dröm vackra drömmar!
 

Inte på blogghumör

Hejsan!
Idag känner jag inte riktigt att jag är på blogghumör, så bloggen får vila. Kanske ända till imorgon... Hah, långt va? :P 
 Tillsvidare skickar jag med er en fin liten låt jag hittat. Antar att den klassas någon slags worship, men lyssna gärna även om du själv inte är troende. Den är faktiskt jättefin. 
 
Laura Story - Blessings
 
http://www.youtube.com/watch?v=1CSVqHcdhXQ
 
Undrar fortfarande hur man får länken att synas som ett klipp här i bloggen... Någon som vet? Supertacksam för tips!
 
Stor varm kram <3
 

Vad en hästtjej använder sin moppe till

HAHAAHH

Man tror att man ska komma in i sin blogg, SÅ ÄR DET EN KO DÄR!!! x)
 
 
 

Idétorka

Galet varm dag. Hade varit enormt skönt, om det inte varit så att jag ska visa hästen i eftermiddag... Stackars Diesel kommer ju vara helt död i värmen... :S 
Har rätt tråkigt. Ska ut till stallet och fixa inför provridningen, men i övrigt sker ingenting. 
Lägger upp lite bilder från gårdagens kvällstur, och ber om ursäkt för den hemska kvaliteten... Mobilkamera är ursäkten. 
 

Det mesta regnar bort...

Guitar Hero

Jag och lillbrorsan spelar Guitar Hero och chillar lite. Skön förmiddag. Trist väder, och snart ska jag ut till stallet och flytta ponnyn till gräset. Hah, enda anledningen till att det tar emot är att jag måste stanna och tanka moppen och jag tycker det är så gaalet trist att tanka... x)
 

Städdags

Återigen sovit på tok för länge... Kanske behövde jag det. Natten har varit full med drömmar och mardrömmar, men nu är jag tillbaka i verkligheten. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag, så nu är det sannerligen dags att städa. Brukar gå väldigt fort då det bara är kläder som hamnat på lite fel ställen, men det ska ändå göras. Konstig som jag är tycker jag det är rätt mysigt att städa när man väl kommit igång, så det blir nog bra. 
Annars är det som vanligt. Hästen ska tas om hand, jag+brorsan är ensamma hemma så ska väl umgås med honom, och annars absolut ingenting på schemat. Låter trist, och lite enformigt är det, men stallet tar faktiskt upp större delen av dagen nu på sommaren eftersom jag måste dit 3ggr/dag, så dagarna går ändå. 
Himla trist inlägg, ska sluta nu. 
Kram!

Puss på rosa mule <3

Lyckades överlista bilduppladdaren, MOHAHAHH x) Så, här är pussbilden!

Godnatt världen

Hej! Jag är en mycket trött tjej som säger Hej! <3 (det där förstår man bara om man lyssnat på "mammas nya kille"). 
Men ja, jag är galet trött. Ridpasset gick fint, och redan när jag åkte från stallet ville jag vända och åka tillbaka. Lillemannen, jag tycker så mycket om honom! 
Kanske blir det tradigt att läsa så mycket om mig och pluttponnyn, men just nu är han ljuset i mitt liv. <3 Mitt mål med dagen var att pussa sötnöten på hans lilla rosa sammetsmule - mission accomplished! Bilduppladdaren samarbetar inte, så bild från kvällen kommer väl imorgon.
 
Godnatt alla, sov sött!
 
 

Vad du är söt, min kära lilla ponny...!

Var just ute i stallet och flyttade Diesel från vinterhage/hans vanliga hage til gräshagen. När jag ropade på honom hände först ingenting (han stod kvar med näsan i backen, letandes i jorden efter något ätbart), men sedan var det som om han plötsligt kom på att det var MATTE som stod och ropade! Kastade upp huvudet och rivstartade, flög iväg i tokgalopp och gnäggade för full hals! Han slutade varken springa eller gnägga förrän han var helt framme vid mig. <3 Tokstollen fick godis, och sedan travade vi ner till gräshagen. Han gör mig så galet lycklig. <3
Nu väntar middag (sushi) och sedan stall igen, med ett dressyrpass på grästjock ponny <3
Kram så länge!
 

Alla dessa drömmar

Är inne i en period när jag drömmer väldigt, väldigt mycket mardrömmar. Är därför helt slut på dagarna, och speciellt på morgonen. Idag vaknade jag dock redan (!) vid nio. Hah, och jag som är van att gå upp 7.... Alla dagar jag vaknat vid 11 har verkligen snurrat till min dygnsrytm! 
Idag väntar lugn och ro samt stall, alltså detsamma som typ alla andra sommardagar. Men, det känns faktiskt ok. Har lite halsbränna bara som jag stör mig på, så får väl ta något litet piller mot det. Skönt att det faktiskt finns medicin mot sådant.
 
Nej, nu ska jag chilla vidare. Stor kram <3
 

Från dagens ridtur

Läget just nu: ligger i sängen med datorn i knät, lyssnar på en av mina favoritlåtar, har iPad bredvid mig på vilken jag spelar Wordfeud med min käre far som ikväll är i sthlm. Hah, kanske lite "forever alone"-stämpel på det, men jag trivs rätt fint med det ikväll. 
Här kommer två bilder från dagens ridtur!
PoK <3 
 
 
 

Sommarslö

Jag känner mig riktigt sommarslö, sådär extremt trött! Sover hela dagarna, och har därför inte uppdaterat. 
Igår när jag skulle hämta lillponnyn från hagen blev han alldeles jätteglad. Så fort jag ropade så kastade han upp huvudet, fick syn på mig, gnäggade gällt och kom farandes i full galopp! Gissa om jag blev varm i hjärtat... <3 
Har just spelat Achtung med lillebror en stund, och borde verkligen åka ut till stallet och flytta min ponny till gräshagen så han får äta en stund, men det tar faktiskt emot att lämna platsen under filten i soffan för en stund i hemskt dåligt väder på en kall moppe... Konstigt va? :P 
 
Nä, jag borde nog ta mig samman. Jag vet ju att allt känns enklare så fort jag får syn på Diesel <3
Kärlek <3
 

Livet enligt Maddie

En framtidsblogg där jag övar på att fokusera på allt ljust i tillvaron istället för på det mörka.

RSS 2.0