Paketpaket :)

Var på torp med mormor. Inhandlade ett par jeans till mig för 75kr (KAP!) och lite presenter. Därefter blev det lunchpromenix med lilla vovven i skogen. Har nu pysslat lite och slagit in paket. Strax är det dags att börja laga mat, tiden går undan här!
Ber om ursäkt för bildlösa inlägg, uppladdningen funkar inte från mobilen och det är bara från den jag når nätet. Lovar er bilder när jag kommer hem nästa vecka! :)

Borta bra, mormor bäst!

Sitter på bussen från jobbet på väg till Uddevalla för att hälsa på min härliga mormor! Börjar ju jobba igen på fre så det blir en kortvisit, men sååå mycket bättre än inget!
Började dagen med att få en riktigt lång, varm kram av en person som betyder galet mycket för mig, fortsatte med lovsång i kyrkan och därefter en snabb dejt med en av mina goaste vänner. Lyssnar nu på härlig musik och torkar efter skyfallet, ska läsa lite i min bok om andlig vägledning och bara njuta. Nej, måendet är egentligen inte alls som det ska, men jag försöker att inte fokusera på det. Det positiva finns överallt om man väljer att se det!

Jag lovar att älska dig så mycket som det bara går

Jag kommer till insikter. Mognar, utvecklas, tänker om och tänker nytt. Läser mycket, pratar mycket. TACKSAM för min underbara rumskamrat, hon ger så mycket av sig själv och orkar ta emot det jag ger av mig själv. Idag ska jag nog ringa ett samtal jag fasat för under flera månader. Det är dags nu, jag känner det i hjärtat. Rädd är jag ändå förstås, men det räcker med väntan nu. Lyssnar på "Till Dig" med Sarah Dawn Finer, tycker det är en helt underbar låt. <3 Haha, egentligen sitter man ju på jobbet och borde kanske jobba, men jag har varit sjukt effektiv idag. Skurat en stor dusch (hela jag luktar numera klorin och mögelmedel..), städat, hängt tvätt, tagit emot gäster, vikt tvätt och svarat på mail. Tänker att jag alltså förtjänar min lön trots allt. Jag är dessutom standby när jag sitter här. Vi har incheckningar ikväll, så jag får nog tillfälle att jobba lite till innan jag packar ihop för dagen. ;) Underbart väder idag iaf, helt galet! Åh, tänk om hela sommaren kunde vara så!

Jul. 27, 2013

Ta mig till havet..

Ligger vid havet och tar igen mig efter en krävande arbetsdag. När det är mycket som snurrar bakom pannbenet är det skönt att fly till havet, havsluften och tystnaden har helt klart en lugnande effekt! Synd bara att det inte är så varmt, fryser som en liten blå så måste nog snart dra tillbaka och ta en värmande dusch.. inte helt fel det heller :)

På jobbet

Sitter på jobbet och väntar på en incheckning. En del städning är klar, en del återstår. Det blir ändå en rätt lugn dag vilket är skönt. Efter nästan 3v semester känner jag mig lite ovan, men hoppas att jag snart kommer in i det igen. Liksom alltid annars gick jag in lite väl hårt imorse, så är väldigt trött nu. Korkat, eftersom jag har minst 6h kvar att jobba... Jaja. Dagarna brukar gå ganska fort här, så jag antar att denna inte blir ett undantag. Så fort gästen checkat in blir det full fart igen. Behöver städa kyrkan + receptionen + entrén, möblera kurssalen, kontrollera utcheckade rum och fixa med tvätten. Klagar inte, tycker det är skönt att ha något att göra!

Så vackert...

Why let your voice be tamed?

Ska nu börja packa inför jobbet. Åker till mormor en sväng med mamma + bro efter lunch, och därefter drar jag till jobbet för att vara på plats inför morgondagen. Är helt galet trött (vet inte riktigt varför, sjukt irriterande) så försöker samla kraft nu och tänka positivt. Ska ju bli helt underbart att få komma ut till ön igen och träffa alla mina goa kollegor. :) Lyssnar på Read all about it (III), ÄLSKAR den låten!

I can't live with or without you

Gammalt foto, för idag är en dag av saknad. Det blir såhär ibland. Ska ta hand om mig själv och unna mig en tur till biblioteket. Ibland är det skönt att försvinna in i en bok! Fixade lite i rummet igår. Bytte gardiner och överkast, är SÅ nöjd! Hela rummet känns mer öppet, liksom större. Underbart!

Best advice ever :)

Storstädning!

Japp, ni läste rätt! Rensar varenda låda, skåp, skrymsle och vrå i mitt rum. Det lär ta lååång tid, men det känns väldigt skönt. Ut med gammalt, in med nytt! Ska göra om mitt rum lite grann, så har det som morot. Kan nämligen inte göra de förändringar jag vill om jag inte rensar ut ordentligt - jag behöver plats! Skräpet slängs förstås, men allt annat ska jag skänka. Kläder, böcker... Allt som kan komma till glädje för någon annan! Just nu är det garderoben som städas. Har så sjukt mycket kläder (eller, åtminstone sjukt mycket mer än vad som ryms i min lilla garderob) och ändå har jag inte alla kläderna här hemma... Nu ska jag fortsätta städa. :)

Några bilder :)

Lite bilder

A caring heart

Borta bra, men...

Åter i Sverige! Så skönt att få sova i sin egen säng igen! Kom nyss hem. Trädgården luktar sommarregn, huset luktar hemma, mitt rum luktar JAG. Hoppas på att få lite riktig sömn, imorgon kanske jag orkar fixa med lite bilder från resan! Puss på er!

Jesolo!

Lite svårt med internetåtkomst här, men är iaf i jesolo (Italien) med familjen. Sol, bad, underbart väder och härligt rum! Stannar här till tors fm, då bär det av hemåt igen.
Måendet stör allt mer men.jag försöker vara positiv och stark. Tänker våga mig på bikini någon av de närmaste dagarna..!
Nu blir det att kika lite på film för att distrahera dåliga tankar och för att jag tycker det är himla mysigt. Hoppas ni alla får en god natt!






Fortsatt bilresa...

På väg igen! Nu mot jesolo eller caorle. Många timmar i bil återstår, får se när jag får tillgång till Wifi igen!

Goodnight sweetheart, it's time to go

Befinner mig på ett hotell någonstans mellan brno och Wien. Helt ok standard och bra säng. Delar rum med brorsan så det känns schysst.
Ikväll är ätstörningen vidrig mot.mig, känner mig som den största människan i världen. Ändå har jag faktiskt ätit idag också, och jag vet inte om jag är stolt eller skäms över det. Jag är rädd för framtiden, så ikväll sätter jag på en film och kryper ihop bredvid min lillebror, glad över att slippa vara ensam.

Outlet!

Det finns outlets ÖVERALLT! Lycklig tjej! Dessutom har varenda butik eget Wi-Fi x) För tillfället uppkopplad via Asics Wi-Fi, sitter och väntar på brorsan som provar skor. Ett par timmars shopping väntar, och jag som typ aldrig shoppar i vanliga fall sammanfattar det såhär: HAPPY DAY!!! :)

Pull me close, then take one step

Kväll i Prag igår. Åh, att vandra runt bland alla människorna, husen, de små bodarna.. Känna alla dofter från olika maträtter och bakverk, gatumusikanternas musik som dansar längs gatan och solen som sakta går ned.. Det här är helt klart en stad jag tycker om, trots att jag inte alls gillar städer egentligen. Vilar lite innan det är dags att packa för idag drar vi vidare mot Brno och Wien. Att vara på resande fot är härligt men tufft då jag egentligen behöver lugn och struktur nu, så det gäller att verkligen hålla fokus på det positiva och vila när tillfälle ges. Laddar upp ett par bilder från igår kväll, enjoy!

Talking 'bout the rising girl

Chillar på hotellrummet. Tyvärr förlorade vi matchen och åkte därmed ur, men grabbarna spelade kanoners. Efter matchen drog jag och päronen runt på stan en stund (bilder på shoppingen finns nedan) innan vi åkte tillbaka till hotellet. Ligger nu här i lugn och ro en stund innan det blir en kort tur till stan igen. Laddar upp lite bilder från de senaste dagarna. Kul affärer, bil med ögonfransar, shoppingfynd, lyxfika, felmonterade skyltar etc.

Sextondelsfinal

På väg mot brorsans match. Lyssnar idag på den här låten:

Jag vet att jag har dålig humor..

Lyssna: Kocken Jörgen lagar Pepparbiff Lyssna: Jörgen Karmapolis lagar smalmat Lyssna: Kocken Jörgen Karmapolis lagar pizza med lök Lyssna: Jörgen Karmapolis ögonmått

Dag i Prag

Underbart väder idag igen! Strålande sol och omkring 27 grader. :) Har idag sett brorsan spela match på fm och därefter strosat runt i Prag. Promenerade över den berömda bron, kändes speciellt att vandra över en bro som byggdes på 1100-talet. Tänk så mycket den "varit med om", och på hur många som gått precis där jag gick. Helt galet egentligen. Är nu väldigt trött så ligger och tar igen mig på hotellrummet. Slötittar på "The Princess Diaries" och trivs med avkopplingen. Inte helt fel med en egen dubbelsäng/ två breda sängar för sig själv! Laddar upp lite foton från dagen. ;) Love, M <3

Hejsan hoppsan, ut ur mörket!

Insåg just att jag varit fruktansvärt deppig och negativ här på bloggen ett tag, precis det jag sa att jag INTE skulle vara! Ändring på det, och det omedelbums! Livet ÄR hårt, men jag ska sluta tråka ut mina kära läsare med det. För såhär är det: Livet har behandlat mig riktigt illa ett tag, och jag svarade på det på samma sätt som jag alltid gör: jag flydde in i min ätstörning. Stannade där tills den plötsligt blev livshotande igen, och då insåg jag att jag inte kunde fortsätta. Jag orkade inte känna att jag varje morgon vaknade av Guds nåd allena, inte alltid ha problem med hjärtat och undra om det tänkte stanna eller slå. Inte falla på stan och vara tvungen att ringa efter hämtning. Så jag inledde en högkaloridiet med näringsdrycker, och nu (bara ett par dagar senare) mår min kropp mycket bättre. Jag känner att jag ökat mycket i vikt och jag kämpar verkligen för att inte få mer panik över det än jag redan har. Jag försöker intala mig själv att jag kommer må bättre på en normal vikt, att jag inte är tjock och att det inte är normalt för en 20åring att se ut som jag nu gjort. Senast på färjan (igår morse) blev jag tagen för att vara yngre än 15. Smickrande, och inte alls. Jag HAR mycket ångest, att säga något annat vore verkligen att blåljuga, men jag försöker planera för ett LIV och inte för ett "varande" som kronisk anorektiker. Jag vill (VILL) söka behandling igen, och vet att jag kommer fortsätta söka tills jag blir erbjuden hjälp någonstans. För som jag skrev för ett par dagar sedan: jag vill inte dö längre. Det finns inte med i min plan. Jag kan vara oändligt ledsen och led på livet, fylld av ångest jag bara vill slippa, men jag vill inte dö. Själva insikten om att en sak som att jag inte längre når runt mina överarmar med fingrarna kan få mig att vilja dö är faktiskt skrämmande. Nu vet jag ju att detta inte är min kristna blogg, men jag måste ändå säga att tron är min stabilitet och drivkraft i den här processen. Jag kan låta Gud vara mitt fokus och min trygghet, för säga vad man vill om tro men jag tror alla kan vara ense om att fokus och trygghet i Gud är tusen gånger bättre än fokus och trygghet i anorexi... Nu ska vi snart ut på stan. Jag kan noja till världs ände över mina ben, min mage, mina armar och tillslut vägra gå ut. ELLER, så kan jag ta ett djupt andetag och påminna mig själv om att INGEN bryr sig, och om att mitt liv är mer värt än så. Att jag förtjänar att vistas bland folk trots att jag ätit. Nog med sjukdomsprat. Vädret är underbart, människorna trevliga och jag lever. Hey ho, lets go, en minut i sänder!

Praha

Sent igår kväll, så sent att det blev tidigt, anlände vi i Prag. Bor i toppsvit (inte riktigt så flott som det låter, men nästan) och trivs fint. Känns fantastiskt att för första gången få se mitt 2:a hemland! Resan var great, inleddes med chill på soldäck på Stena och fortsatte (efter ett par h i bil) med intensiv shopping i Berlin. Inhandlade inte så mycket, men blev lite småplock: 1 deodorant (adidas), 2 parfymer (1 adidas, 1 The Body Shop), 1 body lotion (The Body Shop) och 1 t-shirt (Diesel). Älskar naturen här i Tjeckien, lummigt med massa berg och små kanaler. Hade lätt kunnat bo här! Hah, förutom då att jag inte kan språket what so ever. x) Halvligger nu i sängen med ac:n på. På TV;n visas dubbade program, så jag tror jag dissar den och läser istället. Snart klar med "En blomma i Afrikas öken" - helt underbar bok. Känner att jag bloggar fruktansvärt tråkigt, känner mig lite disträ ;) Kanske är det trötthet från resan. Bra WiFi här p hotellet iaf, så lär ju blogga igen ;)

Tenth Avenue North

Efter gårdagen är jag trött och ledsen. Jag inser också att jag vant mig vid tanken på att vara kronisk anorektiker, att jag faktiskt inte längre kan föreställa mig något annat. Tack och lov löser det sig med skolan nu, så jag ska verkligen göra ett försök att få komma till CACV igen. Min tro är min räddning i det här. Köpte hem näringsdrycker och försöker intala mig själv att jag kan och ska bli frisk och fri. Lyssnar på "Healing Begins" med Tenth Avenue North, älskar den låten. Allt som kan peppa är bra, för livet känns bra mycket skit. Det gäller att inte ge upp nu och att inte ge efter ännu mer för ätstörningen.

I'm dying to just be around you

Jag känner mig så ensam. Jag saknar dig och behöver dig så mycket att det gör ont.

Have you ever been touched so gently you had to cry..?

Kollaps. Vet inte vad jag ska göra nu. Hade en av mina änglar hos mig. Att bli vidrörd så mjukt, med sådan omsorg.. Jag kunde bara gråta. Mitt liv är så hårt att jag går sönder när något ömt träder in. Lyssnar på "Glitter in the air" och panikar över mitt liv. Att det är såhär. Igen. Jag vet inte vad jag ska göra nu.

Livet enligt Maddie

En framtidsblogg där jag övar på att fokusera på allt ljust i tillvaron istället för på det mörka.

RSS 2.0