Filmtime

Har tittat mycket på film det senaste, troligtvis pga kombinationen av halvförkylning, dåligt väder och trötthet. Igår såg jag iaf "Beautiful Boy" och "What to expect when you're expecting". Väldigt olika filmer, jag vet, men de var faktiskt fina båda två! Den första var tyvärr lite lång och emellanåt rätt seg, men ändå intressant. Den andra var en rätt typisk komedi, men faktiskt riktig mysig, så den kommer jag nog att se igen :) 
Nu står Shakespeare på schemat (engelskaplugg, ska skriva en reflektion kring Shakespeare), så kanske jag kan mysa framför ytterligare en film sen ;) <3
 
 

My day so far

Hej och hå! 
 
Imorse var hurtiga jag ute en sväng i regnet. INTE så smart när man har en förkylning i kroppen... Jaja, den har inte brutit ut än, så kanske klarar jag mig. Därefter tog jag iaf en varm dusch, satte igång en maskin med tvätt, städade igenom mitt rum och min garderob, rensade mitt skrivbord och nu ligger jag här. Känner att jag behöver saker att göra idag, men nu är jag faktiskt trött, så vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu... Lägger iaf ut bilderna på mina små inköp. Eftersom jag fotade med mobilkamera blev färgerna lite skeva, menmen. I-lands problem. Texten på den blå t-shirten lyder "The greatest pleasure in life is doing what people say you can't", vet att texten på just den syns lite dåligt. 
 
Nu ligger jag iaf här i sängen med datorn i knät och myskatten bredvid mig, bloggar och lyssnar på musik. Ska nog sätta på en film tror jag, inte mycket man kan hitta på när regnet öser ner ute. 
 

The brave may not live forever, but the cautious don't live at all

Tog en cykeltur och hämtade upp mina klädpaket! Är väldigt, väldigt nöjd med alla plagg!! Ett hade tyvärr inte riktigt den färg jag trott, men jag vänjer mig. Ska fota plaggen snart så ni får se hur de ser ut. :) Taggar jeansinköp i veckan :P 
 
Tittar nu på "The Princess Diaries" och myser. Utanför fönstret skiner solen (känns liiite retsamt eftersom det regnade när jag var ute på min runda...). I eftermiddag blir det pianospel och sång. Hah, standard :P 
 
 

Come away with me.

DET HAR KOMMIT!! Fick mess om att att zalando-paketet kommit fram! WIIHOO! :D Naturligtvis kom det inte till samma ombud, men istället till ett som ligger bara 3min promenad hemifrån :P Tänker hämta ut det imorgon eftermiddag, så kan jag nu bara njuta och längta :P 
 
Har idag varit vid gokartbanan och tittat på lillbrorsan när han tränade. Så härligt att träffa honom igen! Dock var det absolut SVINKALLT, så jag är glad att jag faktiskt struntade i min princip att inte bära vinterjacka i september. Blev ändå totat nedkyld, så nu (4h senare) har jag tagit en lång, varm dusch för att försöka tina upp. Lite bättre blev det, men inte mycket. Känner mig lite småförkyld nu men hoppas på att det inte blir något av det. 
 
Ikväll blir det film och musik och bara allmänt mys :) Hoppas ni får en fin kväll! <3
 
 
 
 
 

Thank you for the music, the songs I'm singing...

Idag öser regnet ner. Jag har spenderat rätt många timmar vid flygeln, övat både pianoskills och sång. Sjungit på såväl svenska som engelska och norska (!), känns därför som om jag faktiskt åstadkommit något idag, trots att jag inte gjort det... x) 
Fick ett mess om att koftan jag beställde från Boozt kommit fram och blev överlycklig, ända tills jag kollade upp avståndet till mitt närmaste postombud (där den alltså ligger och väntar...). Hade ingen lust att orientera 3km enkel väg i ösregn i en okänd stad/by så, jag la ner. Är det inte typiskt, att när man bor i ett litet samhälle och bor vid centrum (vilket ligger i ena änden av samhället enligt kartan), så måste förstås postombudet vara helt PÅ ANDRA SIDAN orten..! Just my luck. Jaja, får väl vänta till lördag med att hämta paketet, då det ska bli bättre väder här till helgen. Kanske har jag turen att även leveransen från zalando hinner fram (och att de väljer SAMMA postombud..) så att det blir ännu lite smidigare. Vem vet, kanske kan jag få låna en av familjens cyklar. Då blir ju 3km plötsligt rätt kort! Speciellt eftersom det är relativt platt häromkring. 
 
Hade en supermysig kväll igår, fast den inte var så mysig från början. Mådde lite halvtaskigt och låg i sängen utan lust att hitta på något alls. Så plötsligt hör jag hur något låter bakom mig, och då är det vår fantastiska katt som kommit in i rummet för att hålla mig sällskap! Han är nästan aldrig på övervåningen, men kände nog på sig att jag var lite instabil. Han hoppade upp i sängen och kurade ihop sig tätt intill mig, jag satte på Remember me (=en av mina absoluta favoritfilmer), och så såg vi på den tillsammans. <3 
 
 
 
<3

Innedag

Usch, regnet öser ner utanför fönstret... Det är dagar som denna man är innerligt tacksam över att inte behöva gå ut! Jag ligger i min breda, mjuka säng och lyssnar på musik, ser på film, spelar Wordfeud på mobilen och bara tar det lugnt. Chill dag! Inget planerat, så det är bara att mysa! Kanske ta ett varmt bad..? Äsch vad jag svamlar, haha, men har man inget vettigt att skriva så har man inte! x)
 
På tal om att ligga in en varm och skön säng, vad tycker ni om de här sängkläderna? :P
 

Svar till anonym!

Först och främst vill jag svara på Anonyms frågor:
Ja, det går att plugga på distans. Vet inte om det "egentligen går", men läste 1:an, 2:an och typ halva 3:an på skolan. Det som nu är uppgjort är att jag ska läsa resten av hösten på distans, våren har vi ännu inte diskuterat!
Ja, det stämmer. Vet inte om jag skrivit det i denna blogg dock (?). Går inte i någon behandling just nu.

Hah, jag blir alltid så nyfiken när jag får anonyma kommentarer! Undrar vilka ni är, om vi känner varandra men ni ändå kommenterar anonymt, undrar hur ni funnit min blogg o.s.v.. ! Jaja, livet är fullt av små mysterier ;)

Väntar med spänning

Har varit uppe större delen av natten utan egentlig anledning. Konstigt hur man kan vara vaken och pigg på nätterna trots att man knappt sovit på otaliga veckor..! Jaja, förr eller senare kommer väl kroppen på att den behöver sömn ;) 
 
Väntar med spänning på klädpaketen som kommer/borde komma i veckan. Gah, låter väl töntigt, men eftersom jag inte shoppar särskilt ofta så är det alltid underbart att få lite nya kläder i garderoben! Nu fattas bara vinterskor och nya jeans, så klarar jag mig ett bra tag sedan! Har aldrig shoppat på nätet innan, känns lite som att få paket! Har ju bara sett kläderna på nätet, så vet inte om jag kommer tycka om dem, men eftersom det är fri frakt är det ju bara att skicka tillbaka dem annars! Funderar starkt på att beställa ett par stövlar från zalando, har hittat ett par som är så sjukt snygga (och inte så dyra heller!)... Får se hur jag gör. 
 
Idag skiner solen så ska försöka att vara ute och njuta av ljus och "värme". Känns som om jag behöver lagra lite sol inför den långa, mörka vintern... Usch, jag bor helt klart för långt norrut för mitt eget bästa. 
 
Funderar på att gå med i ett ungdomsband i kyrkan som ligger typ 3min promenad hemifrån, men vet inte om jag vågar (?). Tänkte också på att gå med i kören Cantus (ungdomskyrkokör), men då måste jag ju sjunga upp... Hah, blir så nervös av sådant! Har gjort ett par inspelningar, kanske duger det att skicka in en ljudupptagning? Vet inte om de är tillräckligt bra heller, men troligtvis mycket bättre än om lilla nervösa jag skulle sjunga upp live. Äsch, får fundera vidare. 
 
Tänkte visa er hur min fina Peak Performance-jacka (den jag hittade på blocket för 500;-) ser ut! :) Vet att det är en dålig bild, men ändå! 
 
 

Slår ett slag för blocket!

Mitt i natten är det, men jag ligger klarvaken så tänkte uppdatera :) 
Måste ju slå ett slag för blocket.se. Aldrig hade jag trott att jag skulle köpa saker där, men jovisst, först min underbara balklänning (sitter som en smäck, kostade 800;.) och nu idag (igår..) köpte jag en vinterjacka! En vit Peak Performance! Den är av kort/normallång modell, dun, JÄTTEVARM och skön! Knappt ens använd, kostade mig 500kr. Absolut värt :D <3
 
Har idag varit på 79års kalas hela dagen med familj och vänner, mys! Hah, fick dessutom höra bakvägen att en av killarna (ingen jag träffat tidigare) hade kommenterat att jag var snygg. Gosh, rodnade som en tomat när min vän berättade det, men det är ju alltid kul med komplimanger! Speciellt komplimanger som ges bakom ens rygg, då kan man vara säker på att de inte säger ngt för att göra en glad. ;) Särskilt snygg känner jag mig då rakt inte, menmen. Skönt att alla inte är av samma åsikt!
 
Nä, nu ska jag sätta på någon bra film och försöka sova lite. Sov bara 3h natten till idag, så kan behöva lite skönhetssömn :P Nattis!
 
//M

REGN

Ja, hjälp vad det regnar här idag!
Var ute och gick en sväng (utan paraply!), kom hem som en dränkt katt x) 
 
Idag har jag roat mig med att shoppa inför hösten och vintern! Aldrig förut handlat på nätet, men det känns rätt och bra, hittade så sjukt mycket fint! Klickade hem lite tröjor och koftor, så de kommer väl under nästa vecka. Får se hur det känns då, men det är ju fria returer, så annars är det bara att skicka tillbaka det! Känns topp :) 
Här är koftan jag köpte från Boozt.com, mys! Kort på resten kommer när jag fått hem plaggen ;)
VALENCIA KNIT CARDIGAN
Nu fattas nya jeans, en jacka och vinterstövlar. Det vill jag absolut inte köpa på nätet, är lite kräsen med sådant och vill kunna prova ordentligt. Med tanke på att jag lätt provar 6-7par jeans och ett tiotal skor innan jag hittar något jag faller för, känns det väldigt omständigt att sköta det via nätet. Hah, få hem jääääättestora paket och bara skicka tillbaka... Nä, det orkar jag inte. ;) 
 
 
Har spelat in Gabriellas Sång idag. Gick ok, men lite knackigt. Inte sjungit särskilt mycket det senaste så det kändes tvek i perioder. Gjorde x antal inspelningar innan jag kände mig någorlunda nöjd, och även nu känns det sisådär. Rösten var inte på topp idag, den går ju upp och ned precis som allt annat. 
 
Nej, nu väntar middag. Hoppas allt är väl med er! :)
 
 

En stund i solen

Är alldeles varm i hela kroppen efter att ha legat ute och lapat sol en stund. :)

Inget särskilt att skriva, men tänkte svara på Anonyms kommentar där han/hon (hen??) frågade mig vad jag pluggar. Svaret är att jag pluggar sista året på NV (gymnasiet) fast på distans. :) As simple as that!

All that we see or seem, is but a dream within a dream

God morgon världen!
Solen skiner, mitt rum är välstädat och jag ligger under mina varma täcken och myser! Idag har jag ingenting särskilt planerat, får ta dagen som den kommer! Kanske klinka lite på pianot, sjunga om rösten tillåter, promenera i höstvädret vid Göta Kanal? Hur låter det? 
Spelar Wordfeud typ dygnet runt också, så om någon känner för att spela mot mig där så heter jag lillamaddis. :) 

Rubriken idag är ett av mina absoluta favoritcitat, inte för att det säger sådär supermycket om mig, men jag tycker det är lite sant och klingar väldigt vacker. Edgar Allan Poe är det som försett oss med de vackra orden! 
 
Som ni vet har jag ju flyttat från götet, men har inte lagt upp några bilder - ska försöka ändra på det! Till en början får ni hålla till godo med lite bilder på mitt rum samt en från en kvällspromenix vid kanalen. 
So long! <3
 
 

Morgonmässa!

Vaknade tidigt idag, så ligger och drar mig i sängen, välkomnar dagen genom att lyssna på bra musik och titta på soluppgången genom fönstret, ser ut att bli riktigt underbart väder idag! :) Mys! Kl. 9 blir det morgonmässa i en liten mysig kyrka som ligger bara typ 100m från där jag bor, ser fram emot det! Morgonmässa är aldrig fel ;) 
http://www.youtube.com/watch?v=o47JRoSSg_w (Låten heter Paperweight och känns igen från filmen Dear John. Älskar både filmen och låten, så den är perfekt att vakna till) 
Ska försöka plugga lite fysik+matte+engelska idag, kanske se en film också? Vi får se. Här och nu står soluppgångsmys på schemat medan frukosten förbereds. Lyx att få frukosten serverad varje morgon! <3
Hoppas ni får en fin dag, för det tänker jag ha! :P
 

Hejsan hoppsan!

Hallihallå!
 
Det var längesen jag skrev nu. Allt har sina anledningar, men nu har jag äntligen både tid och ork att uppdatera er lite grann! 
2 veckor och 2 dagar har jag nu varit här i Ljungsbro. Trivs tiptop! Promenerar längs kanalen (Göta Kanal) varje dag, luktar på chokladlukten från min kära granne Cloetta-fabriken, pluggar och myser med katten Leo. Studierna går klart framåt även om jag nu haft uppehåll ett par dagar. Hah, idag t.ex. : vaknade vid 07.07, orkade inte gå upp så somnade om, vaknade sedan 18.08... Jaja, sovit lite dåligt ett tag så antar att jag behövde det... Får plugga nu istället!
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller vad ni vill veta, kommer ni på ngt är det bara att slänga iväg en kommentar! Lovar att försöka uppdatera lite bättre framöver, men man vet aldrig. Livet hamnar ju lätt emellan ;) 
<33

Känn ingen sorg för mig Göteborg!

Kära bloggläsare!
 
Jag är sedan länge hemma från Loreto, har bara inte känt någon bloggmotivation! Jag hade en FANTASTISK vecka i Italien, fick många nya vänner och skapade kontakter som är mycket dyrbara för mig. 
Mitt liv har tagit en lite ny vändning, och jag har fattat beslutet att i höst läsa på distans. Idag flyttar jag därför till Linköping, så nu ligger jag i min säng och njuter av mitt regniga Göteborg. 
Nu måste jag packa det sista, om 1.5h bär det av! :D <3
 
 

Livet enligt Maddie

En framtidsblogg där jag övar på att fokusera på allt ljust i tillvaron istället för på det mörka.

RSS 2.0